2009. június 12., péntek
Gesztenyekremes piskota
Hozzavalok:
10 tojas
500 gr cukor (lehet kevesebb is)
500 gr liszt
2 cs. vanilias cukor
1/2 cs. sutopor ecetben kifozve
rumeszenc
so
12 kanal olaj
Krem:
1 cs. gesztenyepure
2 cs. tejszinhabpor
cukor izles szerint
Elkeszites:
A tojasfeherjeket felverjuk a cukorral, jo kemeny habba. A sargakhoz kavarjuk a sot, a vaniliat, a kifozott sutoport, az eszencet, olajat. Fokozatosan a feherjekhez kavarjuk, majd a habos, tojassargas masszahoz adagoljuk a lisztet 3-4 reszben.
Sutopapirral belelt formaba ontjuk es elomelegitett sutoben megsutjuk. Ha kihult a piskota, 2 lapra vagjuk es megtoltjuk kremmel. Barmilyen krem illik hozza, en most gesztenyes kremet keszitettem: a felvert tejszinport hozza kavartam a gesztenye purehez es megtoltottem a lapokat vele. A tetejere csokit olvasztottam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése