Oldalak

2009. augusztus 15., szombat

Kelesztett rozsa

Hozzavalok:

500 gr liszt
1 szem fott burgonya
7 gr szaritott eleszto
2 dl kefir
so,
1 kanal cukor (elesztohoz)+ 3 evok cukor (tesztaba)
1 dl olaj
10 dkg cukor + viz (szirup)
rumeszenc
reszelt citromhej


Az elesztot felfuttatjuk a szokasos modon. A burgonyat meghamozzuk, kockakra vagjuk es megfozzuk, lehutjuk. A levet nem ontjuk el, mert ezzel higitjuk a tesztat szukseg szerint.
A lisztbol, az osszetort burgonyabol, az elesztobol, a 3 evokanal cukorbol, kefirbol, pici sobol, citromhejbol, olajbol puha, de nem ragacsos tesztat gyurunk. Ha szukseg a burgonya levevel lagyitjuk. Duplajara kelesztjuk es fel cm-es teglalapra kinyujtjuk.



Derelyevagoval vagy kessel 5 x 15 cm-es csikokra vagjuk.




Minden csikot bevagunk ugy, hogy 3 csikot kapjuk, de nem vagjuk vegig.


A kapott 3 csikot osszefonjuk es a vegenel (ahol befejeztuk a fonast) elkezdjuk felturni, majd azt a veget, ahol nem vagtuk be, beturjuk alaja. Remelem erthetoen irtam le. :))
Sutopapirral belelt talcara rakjuk, letakarjuk es amig a suto elomelegedik es a szirup elkeszul pihentetjuk.
A 10 dkg cukorbol es annyi vizbol ami eppen csak ellepi suru szirupot fozunk, amikor kesz belekavarjuk a rumeszencet. A megkelt rozsakat lekenjuk sziruppal es a forro sutobe tesszuk. Amikor felig megsultek (amikor mar kezd pirosodni) kivesszuk a sutobol es ujbol lekenjuk sziruppal es megszorjuk kristalycukorral (ez el is maradhat, de en szeretem a rakaramellizalodott cukrot), visszatoljuk a sutobe es szep pirosra sutjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése