500 gr liszt
1 szem fott burgonya
7 gr szaritott eleszto
2 dl kefir
so,
1 kanal cukor (elesztohoz)+ 3 evok cukor (tesztaba)
1 dl olaj
10 dkg cukor + viz (szirup)
rumeszenc
reszelt citromhej
Az elesztot felfuttatjuk a szokasos modon. A burgonyat meghamozzuk, kockakra vagjuk es megfozzuk, lehutjuk. A levet nem ontjuk el, mert ezzel higitjuk a tesztat szukseg szerint.
A lisztbol, az osszetort burgonyabol, az elesztobol, a 3 evokanal cukorbol, kefirbol, pici sobol, citromhejbol, olajbol puha, de nem ragacsos tesztat gyurunk. Ha szukseg a burgonya levevel lagyitjuk. Duplajara kelesztjuk es fel cm-es teglalapra kinyujtjuk.
Derelyevagoval vagy kessel 5 x 15 cm-es csikokra vagjuk.
Minden csikot bevagunk ugy, hogy 3 csikot kapjuk, de nem vagjuk vegig.
Sutopapirral belelt talcara rakjuk, letakarjuk es amig a suto elomelegedik es a szirup elkeszul pihentetjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése