Hozzávalók:
1 kg liszt,
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 cs. friss élesztõ
1 dl olaj
2 ek.só /1 is elég/
pici cukor
A hozzávalókból kissé lágyabb kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk. Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a következõ krémmel: 1 cs. Rama margarint 1 kk. sóval, 1 tojással, 15-20 dkg reszelt sajttal jól kikeverünk. A tésztát ezután feltekerjük, mint a beiglit. Ferdén vágjuk, / \ / \ / \, a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Újra kelesztjük, sütjük 180 fokon. Nagyon finom!
A vajat nem szabad felolvasztani, csak éppen annyira legyen lágy, hogy kenhetõ legyen, különben tényleg kifolyik. A tepsin pedig fél óra kelesztést ki kell várni.
A krembe tettem csikokra vagott sonkat is, igy meg finomabb lett.
A krembe tettem csikokra vagott sonkat is, igy meg finomabb lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése