2009. június 11., csütörtök
Szalagos fánk
Hozzavalok:
1/2 kg liszt
2 dl tej
4 dk élesztő
5 dk porcukor
6 dk olvasztott vaj /Rama, vagy Liga/
5 db tojás sárgája.
A lisztet a felfuttatott élesztővel és a többi adalékkal hólyagosra kidolgozni, másfélszeresére keleszteni, utána kinyújtani, kiszaggatni és így még kb. fél órát kelesztve kisütni először fedővel, majd anélkül. Ha szépen megkel, akkor lesz szalagos.Én tettem bele még 1 van.cukrot és egy citrom reszelt héját.Akkor lesz hólyagos és szalagos ha jól ki van dolgozva. /A helyiség ahol készül legyen meleg, és a hozzávalók is egyforma hőmérsékletűek legyenek./
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése