2009. július 10., péntek
Spenót fõzelék
Nem vagyok a fozelekek hive, de a spenotot barmikor felcserelem a husival. Ez az egyetlen fozelek, amit ha elkeszitek meg is eszem. Gyakori "vendeg" az asztalunkon.
Altalaban 1 kg friss spenotot szoktam mindig venni, a tobbi hozzavalokat szemre adom hozza.
Na de jojjon most az elkeszitese, ahogyan en szoktam.
A spenotot megmosom, megfozom, majd leszurom. Egy fakessel jo aprora potyolom, zuzom. Nem turmixolom, mint ahogyan mostansag divatos. :))
Keves olajbol es lisztbol vilagos rantast keszitek, felontom fele - fele aranyban tejjel es a spenot levevel es habverovel simara keverem, majd hozzaadom a spenotot. Ha tul suru, higitom a spenot levevel vagy tejjel. Aprora vagott fokhagymaval, (amit egyaltalan nem sajnalok belole, minel tobb van benne, annal finomabb) soval es borssal izesitem. Egyet meg hagyom rottyanni, es kesz is. :)) Tukortojassal, bundaskenyerrel vagy fasirttal isteni eledel!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése