A receptet Jade konyhaja -bol lestem el, nagyon keveset valtoztattam rajta.
Hozzavalok:
20 dkg vaj, kb. 6 dkg margarin
1/2 csesze cukor
rum aroma
2,5 csesze liszt
1 cs. sutopor
csipet so
szezammag
zold fuge es afonya dzsem
A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzaadtam a rum aromat. A liszthez hozzakevertem a sot es a sutoport, majd hozzakevertem a vajas masszahoz es egynemuve gyurtam. Egy tejporos adagolo kanalat hasznaltam meroeszkoznek, hogy egyforma meretuek legyenek a sutikek, mert nalam az ilyen sutemenyek ahany- annyifele-re szoktak sikerulni. :)) A golyokat szezammagba forgattam, felsorakoztattam egymastol kb. 3 cm tavolsagra, a kozepukbe egy gombolyu nyelu kessel egy lyukat nyomtam, majd megtoltottem dzsemmel. Elomelegitett sutoben 15 percig sutottem. Halas koszonet erte Judith-nak! Nagyon-nagyon finom , konnyu sutike. Nem lettek szepek, de finomak es az enyemek. :))
Mi baj a külsejükkel? Én nem látok hibát.
VálaszTörlésKoszonom, kedves vagy:)) Nincs nagy hibaja, csak nem annyira esztetikusak, mint elkepzeltem. Volt amelyik egy kicsit kihasadt, volt olyan is amelyikbol picit kifolyt a dzsem. Termeszetesen nem azokat fotoztam, de azok fogytak el hamarabb, mert a dszem karamellizalodott a sutopapirra es amikor emeltem ki a tepsibol jott mindenestol, a karamelltol meg finomabbak lettek. :))
VálaszTörlésSzerintem is szepek lettek! Gondolkodom, hogy vajon mitol hasadtak ki... lehet azert, hogy mas a liszt?
VálaszTörlésDe annak nagyon orulok, hogy kiprobaltad es izlik! Szerintem is nagyon fincsi kis suti...
Pussz,
J.
Lehetseges a liszttol is, de szerintem inkabb attol hasadtak ki, hogy en beletettem 1 egesz csomag sutoport. Lehet fele is eleg lett volna. Na majd meg probalom, oszt meglatom. :))
VálaszTörlésLátogass meg, kérlek! :)))
VálaszTörlés