Tésztához:
40 dkg liszt
4 tojássárga
12 dkg margarin
1 dkg élesztõ 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral
Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot.
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat, kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettõt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .
40 dkg liszt
4 tojássárga
12 dkg margarin
1 dkg élesztõ 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral
Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot.
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat, kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettõt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .
Töltelékhez
20 dkg darált dió
15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ! )
4 tojásfehérje
A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .
20 dkg darált dió
15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ! )
4 tojásfehérje
A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középsõ sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . Vigyázni kell, nehogy túl süljön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése