Oldalak

2009. június 13., szombat

Lala kifli




Hozzávalók:

70 dkg liszt,
2 tojás,
1 kefír,
1 dl étolaj,
2 ek cukor,
csipet só,

1 dl tejben 5 dkg élesztõt,1 mk cukorral felfuttatjuk.
Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiemeljuk, kézzel még elfelezzuk, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettõt. Egyik lapot megkenjuk a kovetkezo krémmel: 20 dkg margarint kikeverunk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. Nem tévedés az evõkanál! A megkent lapot befedjuk a másikkal, majd 16 cikkre szaggatjuk, kiflire feltekerjuk. Így járunk el a megmaradt 3/4 tésztával. Vagyis 4 dupla „pizzából” összesen 64 kifli lesz. Tojással megkenjuk. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjuk. Kisütjuk, szép aranyszínûek lesznek, finomak, habkönnyûek, ropogósak.
A Lala kifli tésztája nem tartalmaz zsiradékot. A rákent margarin nem csupán "töltelék", hanem a tészta állagához is kell.


Édes valtozathoz:

* margarin- cukor- kakaó vagy fahéj kevereke
* Nutella
*diós: margarin, cukor, darált dió






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése