Hozzavalok:
12 dkg porcukor
4 tojas
9 dkg liszt
1 kk. vaniliakivonat (vanilias cukor)
csipet so
porcukor a szorashoz
A tojassargakat a cukor felevel surure verjuk. Egy masik talban a feherjeket a soval nagyon kemeny habba verjuk, hozzaadjuk a cukor masik felet es tovabb verjuk, amig fenyes lesz.
A sargas masszahoz szitaljuk a lisztet, hozzaadjuk a vaniliat es a feherje hab 1/4-et.
Ovatosan keverjuk, majd fokozatosan hozzakeverjuk a maradek feherje habot is.
A sutot 150 fokra elomelegitjuk, sutopapirral belelt tepsibe kb. 10 cm-es csikokat nyomunk.
Porcukrot szitalunk a tetejere es 20 percre sutobe toljuk. 2 tepsivel lesz, kb. 35 db.
"Kozkivanatra" most tejszinhabbal es olvasztott csokival diszitettem. :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése