Hozzávalók:
ˇ 8 tojás
ˇ 1 csipet só
ˇ 16 dkg kristálycukor
ˇ 1 cs. Sütőpor
ˇ 16 dkg finomliszt
ˇ 3 dl tej
ˇ 15 dkg + 15 dkg porcukor
ˇ 5 dkg búzadara
ˇ 1 cs. Vaníliás cukor
ˇ 1 citrom
ˇ 50 dkg ribizli
ˇ 20 dkg margarin
1. A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, majd az apránként hozzáadott kristálycukorral tömör habbá dolgozzuk. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral összeszitált lisztet. Kikent, kilisztezett (közepes méretű) tepsiben kb. 20 perc alatt 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megfelezzük.
2. A tejet felforraljuk a 15 dkg porcukorral, majd a búzadarával további 1 percig főzzük. Fedő alatt 10 – 15 percig pihentetjük, aztán hozzákeverjük a van.cukrot és a citrom reszelt héját. Hagyjuk teljesen lehűlni.
3. A margarint habosra keverjük, beledolgozzuk a tejbegrízt, majd az epret . Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.
4. A citrommázhoz 15 dkg porcukrot habosra keverünk az átszűrt citromlével. Bevonjuk vele a sütemény tetejét. 2-3 órás száradás után szeleteljük a süteményt.
A recept az NLC-rol, a Sütik-képpel topicrol szarmazik. Koszonet erte!!!
Az eredeti recept ribizlivel van, de en epret hasznaltam, es a citrommaz helyett tejszinhabot tettem a tetejere. Olvasztott csokibol keszitettem a szamokat, amit elobb egy sutopapirra megrajzoltam es kiskanallal racsopogtettem az olvasztott csokit.
Gyönyörűszép ez a torta, biztos finom is volt!
VálaszTörlésKoszonom a dicseretet! Aki kostolta, mindenkinek izlett.
VálaszTörlés