Oldalak

2009. július 3., péntek

Kurtoskalacs


Hozzavalok:

1 kg. liszt
2 egesz tojas es 4 sarga
12 kanal olvasztott vaj
12 evokanal porcukor
2 dkg eleszto
1 csapott kaveskanal so
1/2 l tej
reszelt citromhej

Elkeszites:

A hozzavalokkal jol kidolgozott tesztat keszitunk es kelni hagyjuk. Amikor felig megkelt szeletekre vagjuk, kisujjnyi
vastagsagura sodorjuk es az elore elokeszitett sutofara gombolyun racsavarjuk. Parazs folott forgatva, amikor pirulni kezd forro vajjal meglocsoljuk. Miutan megsult, a parazs folott cukorporral megszorjuk ugy, hogy a cukor langot fogjon
es uvegesse valjon. Ekkor a kalacsot a sutofarol szep ovatosan lehuzzuk.

Megjegyzes:

En a sutofara valo feltekeres utan cukorba forgattam es ugy sutottem meg. Amire rakaramellizalodik a cukor, arra meg is van sulve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése