Jo par napja szemezgetek ezzel a recepttel. Vartam a megfelelo alkalomra, hogy legyen aztan aki majd meg is eszi. Nem mintha en nem tudnam eltuntetni , csak neha tudni kell a veszfeket is meghuzni, kulonben elindulnak az igy is szep szamban levo kilok. A szenvedelynek pedig hodolni kell, mar fuggo lettem, ha nem suthetek valamit, beteg vagyok. :)) Na de az ismerosok, baratok erre is jok, lehet ajandekozni es aztan a kecske is jollakik, a kaposzta is megmarad. :))
Snocy oldalan talaltam ezt a receptet, remelem nem haragszik meg, ha az o receptjet masolom be, mert kovettem a recept minden betujet az elkeszitesnel.
Nos, jojjon a recept:
A tésztához:
- 60-70 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1/2 kg meggy magozva
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó vaniliás pudingpor
A meggyet leszórtam a cukorral és kb egy órát állni hagytam.Leszűrtem,és a levet kimértem(nekem 2,5 dl lett).Vízzel kiegészítettem 4 dl-re és ebben főztem meg a vaniliás pudingot.Mikor besűrüsödött,belekevertem a meggyet is.Kihűtöttem.
Amíg a meggy hült elkészítettem a tésztát.Az élesztőt 1 dkg cukorral a tejben felfuttatam.A z összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe öntöttem,20 percig dagasztottam.Kikapcsoltam a gépet és 3/4 órát bennt hagytam kelni a tésztát.
Mikor duplájára kelt,kiborítottam,kinyújtottam,3 csíkra vágtam.A csíkokat háromszögekre,mindegyik háromszög szélesebbik felére tettem egy kicsit a meggyes masszából és kiflinek feltekertem.Sütőpapírral bélelt tepsire tettem,megkentem a tojásfehérjével,és 15 percig hagytam pihenni.
170 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
Megjegyzes: Nekem egy kicsivel tobb lisztre volt szukseg, ez talan a liszt miatt is lehet. Egyszeru finomlisztet hasznaltam. En kezzel dagasztottam, ugyanis meg nincs kenyersuto gepem, de mar gondolkodok nagyon rajta. Talan majd a karacsonyfa alatt ott fog lapulni.:))
Koszonet a receptert Snocy-nek, nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése