2009. július 11., szombat
Szololeveles toltike
Hozzavalok:
szololevel
1 kg daralt serteshus
15 -20 dkg rizs
2 fej hagyma
kapor
csombor
baberlevel
1 kanal mustar (ez elmaradhat, de en szeretem )
so
bors
Talalashoz:
tejfol
Elkeszites:
Az edeny aljat kibeleljuk szololevelekkel. A hagymat megvagjuk es uvegesre dinszteljuk, hagyjuk kihulni. Az osszes hozzavalokat jol osszedolgozzuk, hozzakeverunk 1-2 dl vegetaslevet vagy vizet es jol elkavarjuk. Erre azert van szukseg, hogy ne hasadjanak ki a foves kozben rizstol duzzado toltelekek. A leveleket megtoltjuk, szorosan lerakjuk az edenybe, felontjuk vizzel. Amikor forrni kezd, a langot levesszuk es csendesen fozzuk, hogy ne hasadjanak ki. Tejfollel talaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ó én még sosem főztem ilyet!
VálaszTörlésProbald ki, ha a kaposztas valtozatat szereted, akkor ez is izleni fog.
VálaszTörlés