Oldalak

2009. július 11., szombat

Szololeveles toltike


Hozzavalok:

szololevel
1 kg daralt serteshus
15 -20 dkg rizs
2 fej hagyma
kapor
csombor
baberlevel
1 kanal mustar (ez elmaradhat, de en szeretem )
so
bors


Talalashoz:
tejfol

Elkeszites:

Az edeny aljat kibeleljuk szololevelekkel. A hagymat megvagjuk es uvegesre dinszteljuk, hagyjuk kihulni. Az osszes hozzavalokat jol osszedolgozzuk, hozzakeverunk 1-2 dl vegetaslevet vagy vizet es jol elkavarjuk. Erre azert van szukseg, hogy ne hasadjanak ki a foves kozben rizstol duzzado toltelekek. A leveleket megtoltjuk, szorosan lerakjuk az edenybe, felontjuk vizzel. Amikor forrni kezd, a langot levesszuk es csendesen fozzuk, hogy ne hasadjanak ki. Tejfollel talaljuk.

2 megjegyzés: