2009. július 12., vasárnap
Hercegno burgonya
Hozzavalok:
1 kg. burgonya
10-15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt
3 tojas (en csak a sargajat tettem bele)
szerecsendio
gyomber
so
Elkeszites:
A burgonyat meghamozzuk, kockara vagjuk es sos vagy etelizesitos vizben megfozzuk. Leszurjuk es hagyjuk egy kicsit fodo nelkul parologni, hogy a maradek nedvesseg is elparologjon.
Osszetorjuk a vajjal es a tobbi hozzavalokkal egyutt jol kikeverjuk.
Nyomozsakba tesszuk es kis halmocskakat nyomunk egy sutopapirral kibelelt tepsibe, majd aranysargara sutjuk 20-30 perc alatt, kozepesen meleg sutoben.
Nagyon jol mutat sultes talakon disziteskent is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése