Oldalak

2009. július 9., csütörtök

Mindent bele egytaletel


Mertekegysegeket nem irok, altalaban szemre szoktam az ilyen egytaleteleket kesziteni. Tokeletes a maradekok felhasznalasara. Izles es alapanyag fuggvenyeben varialhato.

Hozzavalok:

* hamozott, elofozott burgonya
* fott tojas,
* gomba (lehet konzerv is)
* lila hagyma,
* virsli vagy barmilyen hus maradek
* konzerv kukorica
* tejfol,
* reszelt sajt
* vaj
* so
* bors

Egy romai talat beaztatok, kitorlom a vizet belole, bekenem vajjal vagy margarinnal, a felsorolt hozzavalokat karikara, szeletekre vagom es elkezdem lerakni a talba. A burgonyaval kezdem, majd minden hozzavalobol rakok 1-1 reteget, vajdarabkakat potyogtatok ra, majd egy sor reszelt sajtot es folytatom a lerakast, amig az alapanyagokbol tart. A tetejere tejfolet kenek jo vastagon es betakarom egy kiados reszelt sajt esovel. A sutot csak akkor kapcsolom be, amikor mar mindennel elkeszultem, kulonben szetrobban a tal. Betessekelem a sutobe, amikor mar a konyhaban terjengeni kezd a mennyei illat, kb. 45-50 perc utan, akkor leveszem a tal tetejet es visszateszem meg 10-15 percre, hogy szep piros ropogosra suljon a sajt a tetejen. Nem egy dietas etel az tuti, de annyira finom tud lenni.


4 megjegyzés:

  1. Ilyet én is szoktam jénaiban. Mehet hozzá zöldség is, maradék főtt kaja is, bármi, és a végeredmény mindig finom.

    VálaszTörlés
  2. Az a jo ebben az etelben, hogy lehet
    varialni barmivel ami eppen a kamrankban es a hutonkben van.:))
    Ahanyszor eddig elkeszitettem, mindig mas ize volt, mert a hozzavalok valtoztak, de az eredmeny nyalcsorgato minden alkalommal.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Koszi, hogy meglatogattal! :)
    Ez a recept nagyon jo, nalunk foleg az egytaletelek fogynak, ezert meg is jegyzem magamnak.
    Tovabbi szep napot!

    VálaszTörlés
  4. Szia!:)

    En is koszonom a latogatast! Orulok, hogy tetszik a receptem.:))

    VálaszTörlés