2009. július 9., csütörtök
Mindent bele egytaletel
Mertekegysegeket nem irok, altalaban szemre szoktam az ilyen egytaleteleket kesziteni. Tokeletes a maradekok felhasznalasara. Izles es alapanyag fuggvenyeben varialhato.
Hozzavalok:
* hamozott, elofozott burgonya
* fott tojas,
* gomba (lehet konzerv is)
* lila hagyma,
* virsli vagy barmilyen hus maradek
* konzerv kukorica
* tejfol,
* reszelt sajt
* vaj
* so
* bors
Egy romai talat beaztatok, kitorlom a vizet belole, bekenem vajjal vagy margarinnal, a felsorolt hozzavalokat karikara, szeletekre vagom es elkezdem lerakni a talba. A burgonyaval kezdem, majd minden hozzavalobol rakok 1-1 reteget, vajdarabkakat potyogtatok ra, majd egy sor reszelt sajtot es folytatom a lerakast, amig az alapanyagokbol tart. A tetejere tejfolet kenek jo vastagon es betakarom egy kiados reszelt sajt esovel. A sutot csak akkor kapcsolom be, amikor mar mindennel elkeszultem, kulonben szetrobban a tal. Betessekelem a sutobe, amikor mar a konyhaban terjengeni kezd a mennyei illat, kb. 45-50 perc utan, akkor leveszem a tal tetejet es visszateszem meg 10-15 percre, hogy szep piros ropogosra suljon a sajt a tetejen. Nem egy dietas etel az tuti, de annyira finom tud lenni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ilyet én is szoktam jénaiban. Mehet hozzá zöldség is, maradék főtt kaja is, bármi, és a végeredmény mindig finom.
VálaszTörlésAz a jo ebben az etelben, hogy lehet
VálaszTörlésvarialni barmivel ami eppen a kamrankban es a hutonkben van.:))
Ahanyszor eddig elkeszitettem, mindig mas ize volt, mert a hozzavalok valtoztak, de az eredmeny nyalcsorgato minden alkalommal.
Szia!
VálaszTörlésKoszi, hogy meglatogattal! :)
Ez a recept nagyon jo, nalunk foleg az egytaletelek fogynak, ezert meg is jegyzem magamnak.
Tovabbi szep napot!
Szia!:)
VálaszTörlésEn is koszonom a latogatast! Orulok, hogy tetszik a receptem.:))