2009. július 9., csütörtök
Sport szelet
A recept Andi konyhaja -bol szarmazik, ezuton is koszonet erte. A recept vegen a megjegyzes szinten tole van.
Hozzávalók :
50 dkg darált keksz,
4 evőkanál kakaópor,
25 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
2 dl tej,
rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés :
Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát. Nagyon finom és egyszerű recept!
Az en megjegyzesem:
Porkolt, sotlan mogyorot is lehet bele tenni, ugy meg finomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése