2009. július 9., csütörtök
Zebra piskota
Hozzavalok:
6 tojas,
6 kanal cukor
6 kanal liszt
2 kanal kakao
csoki
A tojasokat szetvalasztjuk, a feherjeket elkezdjuk felverni. Kanalankent adagoljuk hozza a cukrot. Addig verjuk, amig egy nagyon kemeny, fenyes habtomeg keletkezik, majd egyenkent a tojassargakat is hozzaadjuk. Bele kanalazzuk a lisztet is, jol kikeverjuk es elosztjuk 2 reszre. Az egyik felebe belekeverjuk a kakaot, a masik felehez meg hozzakeverunk ugyanannyi lisztet, mint amennyi kakaot, hogy egyforma legyen mindketto allaga. A tepsit sutopapirral kibeleljuk es elkezdjuk belekanalazni felvaltva a feher es a kakaos masszat. Mindig a tepsi kozepebe rakjuk, igy lesz csikos, zebras a sutemeny. Elomelegitett sutoben, kozepes langon megsutjuk.
Tetejere:
3 tojas feherjebol es 15 dkg cukorbol goz folott habot keszitunk, rakenjuk a teszta tetejere es olvasztott csokival meglocsoljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése