2010. január 5., kedd
Fekete ribizli dzsemmel toltott linzer
Hozzavalok
30 dkg liszt
18 dkg vaj + 1 mogyoronyi zsir
10 dkg cukor
vanilias cukor
so
1 tojas
10 dkg kokuszreszelek
fekete ribizli dzsem
A dzsemen kivul az osszes tobbi hozzavalokat osszegyurjuk, 30 percre hutobe tesszuk pihenni. Vekonyra kinyujtjuk a tesztat es kiszuroval vagy egy palinkas poharral tetszoleges formakat szurunk ki. 180 fokra elomelegitett sutoben 5 perc alatt megsutjuk. Amikor kihultek a kekszek, 2-2 osszeragasztunk dzsemmel, en most fekete ribizli dzsemet hasznaltam, de barmilyen nem folyos dzsemmel megtolthetjuk. A tetejet olvasztott csokival diszitettem. Finom, poronyo, sokaig eltarthato sutemeny, felteve ha marad belole. :)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése