Oldalak

2009. július 15., szerda

Nem lehet abbahagyni csirke


Hozzávalók:

8-10 db csirkecomb vagy mell

8 dkg liszt

1 teásk. só

1 evõk. pirospaprika

1 kávésk. bors

1 mokkásk. majoranna

késhegynyi õrölt kömény

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 fej vöröshagyma

4-5 dl tejföl

4 evõk. olivaolaj

10 dkg reszelt sajt

10-15 dkg gomba

Elkészítés:

A csirkedarabokat enyhén besózzuk, a lisztbe belekeverjük a fûszereket, és a húsdarabokat megforgatjuk a fûszeres lisztben. Kivajazott tepsibe rakjuk, a vöröshagymát a húsra karikázzuk, megszórjuk a maradék fûszeres liszttel, rászórjuk a gombat, a reszelt sajtot. A tejfölben elkeverjük az olajat és a zúzott fokhagymát, ezzel meglocsoljuk a húst. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva lassú tûzön 40-50 percig sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk. Tálalni burgonyával, rizzsel, párolt zöldségekkel egyaránt lehet.




3 megjegyzés: