
Hozzávalók:
8-10 db csirkecomb vagy mell
8 dkg liszt
1 teásk. só
1 evõk. pirospaprika
1 kávésk. bors
1 mokkásk. majoranna
késhegynyi õrölt kömény
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
4-5 dl tejföl
4 evõk. olivaolaj
10 dkg reszelt sajt
10-15 dkg gomba
Elkészítés:
A csirkedarabokat enyhén besózzuk, a lisztbe belekeverjük a fûszereket, és a húsdarabokat megforgatjuk a fûszeres lisztben. Kivajazott tepsibe rakjuk, a vöröshagymát a húsra karikázzuk, megszórjuk a maradék fûszeres liszttel, rászórjuk a gombat, a reszelt sajtot. A tejfölben elkeverjük az olajat és a zúzott fokhagymát, ezzel meglocsoljuk a húst. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva lassú tûzön 40-50 percig sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk. Tálalni burgonyával, rizzsel, párolt zöldségekkel egyaránt lehet.

Szia!
VálaszTörlésVan nalam 2 dijad! :)
Tovabbi szep napot!
Találó a neve ...
VálaszTörlésÉn sem tudnám abbahagyni ... :)))
Nekem sem sikerult:))
VálaszTörlés