Oldalak

2009. július 12., vasárnap

Virslis kifli



Hozzavalok:

50 dkg liszt
2 kanal zsir
1 cs. szaritott eleszto
tej
so
komenymag
reszelt sajt
virsli
szezammag
napraforgo mag

Az elesztot felfuttattam es a liszthez adtam. Hozzaadtam a zsirt (sult zsirt hasznaltam, amiben kolbasz sult), sot, es keves tejet. Puha, konnyu, de nem ragados tesztat gyurtam, jol kidolgoztam es duplajara kelesztettem. Amikor megkelt deszkara boritottam, meg egy keveset gyurtam rajta es hengert formaztam belole, majd 6 darabra vagtam, mindegyik darabbol kis cipot formaztam, majd kerekre nyujtottam. Megszortam komenymaggal, reszelt sajttal, rahelyeztem egy fott virslit es felturtem kifli formara. Lekentem tojasfeherjevel, megszortam szezam es napraforgo maggal es elomelegitett sutoben szep pirosra sutottem. Finom, poronyo, ropogos kiflik lettek belole.


Az alapanyagok mennyisege csak hozzavetoleges, semmit nem mertem, csak szemre raktam bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése