Oldalak

2009. július 14., kedd

Zold fuge dzsem



A napokban kaptam ezt a receptet egy kedves ismerosomtol. Most csak azt sajnalom, hogy nem juthattam hozza hamarabb, ugyanis eveken at, a beeretlen fugejeim a fann maradtak. Nem is gondoltam soha, hogy fel lehetne hasznalni barmire is. Ma terepszemlet tartottam es leszedtem nehany szemet, hogy kiprobaljam. Ehhez a dzsemhez kimondottan fiatal, eretlen, zold fuge szukseges. A recept szerint 450 g fuge szukseges, nekem nem volt annyi, ezert nem az en aranyaimat irom, hanem ami a receptben van.

Hozzavalok:

450 g friss, fiatal, hamozott, zold fuge
450 g cukor
300 ml viz
1/2 kozepes meretu citrom leve
fahej
szegfuszeg

Elkeszitese:

A vizet a cukorral, szegfuszeggel es a fahejjal tegyuk fel foni, folyamatosan kevergetve lassan forraljuk fel. A langot lejjebb vesszuk, belecsavarjuk a citrom levet, majd bele tesszuk a hamozott fugeket, tovabb melegitjuk, amig a cukor be nem surusodik es a fuge szine intenzivebbe nem valik. A szirupot hagyjuk hulni, majd a cukorszirupos fuget toltsuk befottes uvegbe. Hagyjuk a fügét az üvegben állni 2-3 napig. A cukorszirupban a fuge a fuszerekkel kellemes mezes izt nyer.


3 megjegyzés:

  1. Nekem is van fügebokrom! De jól jön a recept ! Kösziiiii! :))))

    VálaszTörlés
  2. Orulok, hogy tetszik a recept. En is nagyon orultem neki, ezutan nalam sem megy karba az eretlen fuge.:))

    VálaszTörlés
  3. Minden rendben van vele csak azt nem értem, hogy miét kellene meghámoznom a fügéket.Tökéletesen átjárja a cukorszirup azt is és látványosabb is. mint a zöld diónál.

    VálaszTörlés