Hozzavalok:
Szemelyenkent:
2-3 kozepes krumpli
tojas
so, bors
liszt
olaj a kisuteshez
Elkeszites:
A krumplit meghamozzuk, lereszeljuk, a levet kinyomjuk, kicsavarjuk belole. Hozzaadunk minden krumplihoz 1 tojast, tehat ahany krumpli, annyi tojas (nem tevedes, ettol lesz finom,ropogos!). Izles szerint sozzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozza, hogy jol kavarhato, de ne tul vastag sem hig masszat kapjunk. Egy labasban (ha van erc labasunk, akkor az a legjobb) 2-3 evokanal olajat felmelegitunk es belekanalazunk a masszabol kb. 7 evokanallal, eligazitjuk, hogy mindenhol egyforma vastag legyen es csendes langon mindket oldalat szep piros-ropogosra sutjuk. Finom, laktato reggeli vagy vacsora. Friss zoldseggel, teaval vagy onmagaban is lehet fogyasztani.
Imadom az omlettet minden formaban...a kep kituno...
VálaszTörlés