2010. január 22., péntek
Toltott pulyka fasirt
Hozzavalok:
450 gr daralt pulykahus
2 kicsi nyers burgonya
2 nyers es 3 kemenyre fott tojas
fokhagyma izles szerint
petrezselyem zold
so
bors
3-4 kanal liszt
reszelt sajt
6 szelet sonka
A burgonyat lereszeljuk es kinyomjuk a levet belole, hozzaadjuk a daralt hushoz. A 2 nyers tojast, aprora vagott fokhagymat, petrezselymet, sot, borsot es a lisztet hozza kavarjuk a husos masszahoz, jol eldolgozzuk es 2 fele osztjuk. Egy hosszukas tepsit kibelelunk alufoliaval, megkenjuk olajjal es a husos massza felet bele simitjuk ugy, hogy egy kis melyedes legyen hosszaban a tepsiben. A sonka szeleteket a melyedesbe teritjuk, megszorjuk reszelt sajttal es a kemenyre fott, hamozott, egesz tojasokat rafektetjuk sorjaban. Megszorjuk sajttal es betakarjuk sonkaval, majd rakanalazzuk a maradek hust. Foliaval betakarjuk es 200 fokra elomelegitett sutobe toljuk 35-40 percre, utana kitakarjuk es meg visszatesszuk a sutobe, kb. 10 percre, hogy szep ropogos kereg suljon ra. En sargarepas rizzsel es salataval ettem es nagyon finom volt. :))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése