Megint ugy keszult ez a suti, hogy a szememre hagyatkoztam, igy csak a hozzavalokat hozzavetolegesen irom le.
Hozzavalok:
2 nagy sargarepa
2 nagy narancs vagy 3-4 mandarin
kb. 100 gr mazsola
3 tojas
1 nagy evokanal kakao
kb. 100 gr cukor
1 kk. sutopor
5 evokanal olaj
liszt, amennyit felvesz, hogy sem tul hig, sem tul vastag masszat kapjunk
A repakat lereszeltem a reszelo kicsi lyukan, a narancsokat meghamoztam es apro darabokra vagdaltam, beleszortam a mazsolat, jol osszekavartam es felretettem, hogy a repa es a narancs leveben megazzon a mazsola, na meg nagyon nem is tudtam sietni a sutivel, mert a sutom foglalt volt. Megint pulyka fasirt keszult, csak most sajt es sonka nelkul, fott tojasokkal toltve.
Amikor a mazsolak megaztak, a fasirt kisult, a repas egyveleghez adtam a tojasokat, a kakaot, cukrot, sutoport, amit citrom leben elobb kifoztem, olajat, jol elkavartam es annyi lisztet szitaltam bele, hogy olyan kozepes allagu masszat kapjak. Muffin formaba kanalaztam, es 180 fokos sutoben 20-25 percig sutottem. Nem egy fotogen suti, na meg nem is cicomaztam semmivel, de az biztos ilyent meg sutok, mert nagyon finom.
Nagyon szépek lettek, és szinte érzem az illatát!!! Muffin imádó vagyok. Receptet vittem, és megfogom sütni. Nagyon ügyes vagy, hogy mérés nélkül is ilyen jól eltalálod a süteményeknél az arányokat!!!:)
VálaszTörlésKoszonom,orulok, hogy elnyerte tetszesed a muffinom.:)) Nem nehez merleg nelkul sem, de mar eleg regi motoros vagyok, ugyhogy kis odafigyelessel megy az nekem. Majd befektetek egy merlegre is, mert azert nehany receptben tenyleg fontosak a pontos mennyisegek,csak ha mar veszek valamit, akkor ugy szeretnem, hogy hiper-szuper legyen es most vannak fontosabb dolgok is az eletemben, amik surgosek. Ez van. :)) Amugy az ilyen kavart sutiknel ugy szoktam, hogy elobb a folyos alapanyagokat rakom bele, aztan lassan kovetkeznek a szarazak es legutoljara a liszt. Aki mar tapasztaltabb az tudja, meddig mehet a masszahoz a liszt.
VálaszTörlés